Dicts.info 

Hindi to Tamil dictionary

    Look up:      

This Hindi to Tamil dictionary searches words in both directions at the same time.
Both Hindi to Tamil and Tamil to Hindi translations will be listed at once.


आग (f) (āg) நெருப்பு (noruppu)
आदमी (m) (ādmī); पुरुष (m) (puruṣ) ஆண் (āṇ)
औरत (f) (aurat); स्त्री (f) (strī); महिला (f) (mahilā) பெண் (peṇ)
किताब (f) (kitāb); पुस्तक (f) (pustak) நூல் (nool), புத்தகம் (puth-thagam)
कुत्ता (m) (kuttā); कुत्ती (f) (kuttī) நாய் (naay)
घर (m) (ghar); मकान (m) (makān); गृह (m) (gṛh) வீடு (veedu)
घोड़ा (m) (ghoṛā); अश्व (m) (aśva); तुरग (m) (turag) குதிரை (kutirai)
जाना (jānā) செல்; போ
दोस्त (m); मित्र (m) நண்பன் (naNban), தோழன் (tOzhan)
धन्यवाद (dhanyavād); शुक्रिया (śukriyā); थैंक्यू (thaiṅkyū) நன்றி (nandri)
नमस्ते (namasté); नमस्कार (namaskār); सलाम (salām); सत श्री अकाल (sat śrī akāl); हेलो (helo); हलो (halo) வணக்கம் (vanakkam)
नहीं (nahī̃); जी नहीं (jī nahī̃) இல்லை (illai)
पिता (m) (pitā); वालिद (m) (vālid); बाप (m) (bāp); पिदर (m) (pidar) (tandhai, appan)அத்தன் (aththan)
पेड़ (m) (peṛ) மரம் (maram)
पैसा (m) (paisā); धन (dhan); माल (m) (māl) பணம் (paṇam)
प्यार (m) (pyār); प्रेम (m) (prem); इश्क़ (m) (išq); मुहब्बत (f) (muhabbat) காதல் (Kadhal)
फल (m) (phal) பலம் (palam)
फूल (m) (phūl); पुष्प (m) (puśp) மலர் (malar), பூ (pū)
बिल्ली (f) (billī); बिल्ला (m) (billā) பூனை (pūṉai)
भाई (m) (bhāī); भ्राता (m) (bhrātā) சகோதரன் (čakōtaraṉ)
लड़का (m) (laṛkā) பய்யன் (payyaṉ)
लिखना (likhnā) எழுத்து (ezhuttu)
विद्यालय (m) (vidyālay); स्कूल (m) (skūl) பள்ளி (paḷḷi)
शहर (m) (śahr); नगर (nagar) நகரம்
सुनना (sunnā) கேள் (kEL)
सेब (m) (seb) ஆப்பழம் (aappazham)
हाँ; (jī)जी हाँ (jī hā̃) ஆமாம் (āmām)
हैवान (m) (haivān); पशु (paśu); जानवर (m) (jānvar) விலங்கு
Tamil to Hindi dictionary  |  All dictionaries  |  Tamil vocabulary  |  Tamil flashcards  |  Learn Tamil


Privacy policy   Disclaimer   Terms of use  
Copyright © 2003-2016 Dicts.info.